Lukáš Handl

Realizační tým Sparty? Hlavně aby dobře vypadal....

13. 06. 2017 8:49:22
Především působit světově a stylově. To byly nejspíš priority managementu Sparty při výběru nového kouče.


Poslali pro něj letadlo, na Letišti Václava Havla ho vyzvedl sám generální ředitel Sparty Adam Kotalík v Mercedesu za dva a půl milionu. Jednačtyřicetiletý Ital Stramaccioni přišel na Letnou ve velkém stylu. Dokonce se mu podařilo barevně sladit kufr se sakem.

Pokud jste i vy sledovali příchod italského trenéra Andrea Stramaccioniho do letenského klubu, nemohli jste přehlédnout jeho dokonale sladěný „outfit“ s ještě lepším účesem se sexy šedinami, který bude těžko překonávat i největší metrosexuál v kabině - Lukáš Vácha. Je tedy otázkou, zda Stramaccioni ještě před příletem nenavštívil módní kritičku Františku Čížkovou.

O takové veselici si exsparťanský trenér Petr Rada mohl v březnu nechat jen zdát. Superb v modré metalíze z roku 2006, zavřené závory a žádné reakce na běsnící zvonění. I přes tyto nepříjemnosti však Rada stihl svůj první trénink, který byl pod dohledem snad všech světových médií. A ochotně hned odpovídal na všechny (i nepříjemné a ironické) dotazy. Na rozdíl od italského gentlemana.

Kvalitní trenér Stramaccioni bezesporu je, moc úspěchů za sebou ale nezanechal. Šestnácté místo s Udine, devátá příčka s Interem Milán. Největší slávu zažil v Panathinaikosu, kde vybojoval druhé místo, avšak s třicetibodovým mankem na první Olympiakos.

Zda to byl dobrý, nebo špatný tah ukáže samozřejmě až čas. Jisté už teď však je, že lavička Sparty bude v příští sezoně připomínat spíše finalisty prestižní soutěže Muž roku. Zvláště pokud by se k „A týmu“ opět připojil i sympatický David Holoubek s Radoslavem Kováčem.

Autor: Lukáš Handl | karma: 22.64 | přečteno: 1857 ×
Poslední články autora